Wildernis ligt aan de N2, de hoofdweg van Kaapstad naar Port Elizabeth, in het centrum van de Tuinroute.

De Tuinroute loopt van Jeffrey’s Baai in het Oosten tot Mosselbaai in het Westen en wordt de ‘groene long’ van Zuid-Afrika genoemd. Karakteristiek voor de begroeiing is het unieke fijnbos met zijn 1600 soorten planten en bloemen, zoals de protea’s (oa het suikerbosje), agapanthus, bougainville, aronskelk en paradijsvogelbloem. Daarnaast vindt u hier de inheemse geelhout-, zwarthout-, stinkhout- en melkhoutboom. De Tuinroute is zeer rijk aan vogels, 200 soorten zijn er waargenomen.

Wildernis heeft een mooi lang zandstrand, inheemse bossen, bergen, rivieren, watervallen en meren. Het dorp heeft een gezellige kern met veel restaurantjes en terrasjes. Er liggen mooie golfbanen in de buurt.

Het klimaat van Wildernis is het hele jaar door aangenaam. De zomers zijn rond de 25 graden en de winters gematigd. In de zee en in het meer kunt u zwemmen.

In de nabije omgeving (een dagtrip) van Wildernis liggen Mosselbaai, George, Oudtshoorn, Knysna, de Montagu- en Swartbergpas, de Outeniquabergen, de Meiringspoort, de Zevenpassenweg, een Wolven- en olifantenpark en het Tsitsikamma Nationaal Park. Iets verder weg ligt het Addo National Park, het enige park waar u de Big Five kunt bewonderen zonder anti-malaria medicijnen te moeten gebruiken. U kunt dit park in een meerdaagse trip combineren met Graaff-Reinet, een van de oudste dorpen in Zuid Afrika en met de Vallei der Verlatenheid met zijn zwarte adelaars.

Naar alle hierboven genoemde bestemmingen worden één of meerdaagse excursies aangeboden.

 
Ga naar 'rooms for africa' voor meer accommodatie